Visie voor ons platform – wensen van eigenaren

Voor 123Visit.nl heb ik (Fanny) nagedacht over hoe ik zo´n platform graag neer zou willen zetten en behouden:

Mijn visie:
Voor en door eigenaren.
Het moet gratis zijn én blijven voor plaatsing van een woning (Doe het zelf) en ook gratis te bezoeken zijn.
In de toekomst misschien naar stichting of vereniging met een vrijwillige bijdrage en adverteerders voor in de footer of zijbalk (geen premium plaatsingen die dan weer hoger staan dan andere, iedereen vindbaar op echte relevantie).

Ik maak nu kosten en er zullen denk ik kosten bijkomen voor een developer om er maatwerk in te maken. Verder zal de website eerdaags naar een VPS over moeten voor performance.
Deze kosten kan en zal ik in principe dragen, maar het is wel gaaf dat er zich ook al mensen melden die een bijdrage willen doen. Dit zal dus altijd vrijwillig zijn. Alleen dan kun je m.i. een echt platform voor en door eigenaren bereiken. Een paar mensen trekken de kar en bewaken de visie. Het doel is het echt transparant houden, dus een inzichtelijke sheet met de werkelijke kosten en voor het maatwerk dat zeker gedaan gaat worden – eerst een kostenplaatje.

Voor en door eigenaren:
Support en verder uitbouwen.

Er gaat tijd zitten in:

  • support aan eigenaren: helpen met inloggen, wachtwoord, foto´s en hun plaatsing
  • bijhouden van de Facebookgroep – vragen beantwoorden
  • Een linkedingroep – lang niet iedereen zit op Facebook
  • bekendheid genereren in andere groepen en Social Media, wijzen op gratis plaatsing bij 123visit.nl
    Ik doe dat af en toe in grote Facebookgroepen als iemand een mooie vakantiewoning daar deelt, met een compliment eronder en de tip om het ook hier te plaatsen. Dus niet een eigen bericht , dat mag vaak niet.
  • straks hulp bij het instellen van hun boekbaar product: de engelstalige artikelen in begrijpelijk nederlands online zetten en vendors helpen hun eigen boekbare kalender te plaatsen
  • support aan bezoekers – dit zal wel meevallen voorlopig.
  • customizen en vertalen van thema en plugins – onnodige dingen eruit halen en soms betere namen geven via Loco-translate.

Technisch:
Inzake transparant: De website is gebouwd met WordPress en een specifiek thema dat ik eens voor een klant heb gekocht om ergens anders voor te gerbuiken,  dit thema heb ik altijd in gedachten gehad om ooit iets met Listings te gaan doen – toen met de gedachte een ondernemers vereniging of de website voor de promotie van de regio van onze vakantiewoning.  Hierdoor kon ik hem vrij snel opbouwen en een eenvoudige plaatsing mogelijk maken.

Inmiddels nog de nodige Premium plugins aangeschaft:
Woocommerce bookings en MultiVendor en een aparte plugin voor het toevoegen van icoontjes voor “Tags” (b.v. WiFi – mindervalide – huisdier – paarden – zwembad ) staan er nu in, in principe kan iemand al een boekbaar product koppelen aan de plaatsing.
Bookings: hiermee verschijnt er een kalender bij de woning.
Aantal personen zit al in bookings verwerkt.

Wie het leuk vind om bij 1 of meer van deze taken een bijdrage te leveren op vrijwillige basis, van harte welkom!
Heb je tips, ontdek je bugs, wil je een Tag toevoegen, meld het hieronder dan vullen samen de website verder aan.

Search